Читај ми!

Dubrovnik kao Kraljeva luka

Producenti serije „Igra prestola“ odavno su pronašli savršenu lokaciju za snimanje scena koje se odvijaju u Kraljevoj luci. Ipak, Dubrovnik je morao da pretrpi i neke promene da bi postao glavni grad sedam kraljevstava...

Uprkos savršenom dubrovačkom ambijentu, tvorci Igre prestola odlučili su da malo promene i „našminkaju“ neke delove prelepog hrvatskog grada kako bi napravili što verodostojniju scenografiju za seriju.

Na fotografijama, koje su osvanule na sajtu Redit, upoređuju se delovi Dubrovnika sa scenama iz popularne serije, koja se, između ostalog, snima i u tom gradu. 

Stari primorski grad producentima je odlično poslužio kao Kraljevska luka, glavni grad sedam kraljevstava.

„Foto dokazi“ pokazuju koliko su specijalni efekti i scenografija uspeli da izmene izgled starih zidina, trgova, kamenih terasa i molova, ali svako ko dobro poznaje taj grad, ipak, ispod sve „šminke“ vidi lepotu Dubrovnika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво