Читај ми!

Tuča na 6.000 metara nadmorske visine!

Na putu do najvišeg planinskog vrha na svetu tri planinara i njihovi vodiči posvađali su se i potukli! Obe strane optužuju onu drugu za izazivanje incidenta, a policija još istražuje okolnosti pod kojima je došlo do sukoba na Mont Everestu.

Tri planinara, iz Italije, Švajcarske i Velike Britanije, u nedelju su se potukla sa Šerpasima na Mont Everestu! Zvaničnici nepalske planinske jedinice zadužene za održavanje reda porvrdili su da ispituju okolnosti pod kojim je izbila tuča između planinara i lokalnih vodiča.

Prema rečima Dipendre Pudela iz Planinarskog odeljenja, obe strane optužuju onu drugu za izazivanje incidenta koji se odigrao na 6.000 metara nadmorske visine.

Pripadnike južnotibetskog naroda često kao vodiče unajmljuju oni koji žele da se popnu na najviši planinski vrh na svetu. Oni postavljaju konopce na željenoj ruti kako bi njihovi klijenti bili bezbedni tokom uspona.

„Obavešteni smo da su se naši klijenti i njihovi vodiči potukli na putu do trećeg kampa. Nemamo još sve informacije, ali naši klijenti su se spustili", rekao je Aniš Gupta, predstavnik kompanije iz Katmandua koja je organizovala ekspediciju trojice planinara.

Prema njegovim rečima, švajcarski planinar već čeka let za Katmandu, a član tima iz Italije je u baznom kampu i moguće je da će opet pokušati da osvoji vrh visok 8.848 metara.

Više od 3.000 ljudi osvojilo je Mont Everest od 1953. godine kada su do vrha stigli Edmund Hilari i Tenzing Norgej.

Svake godine stotine planinara pokušavaju da se upišu na listu onih koji su se popeli na Krov sveta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво