Читај ми!

Drvo mu „pojelo“ bicikl

Otišao je na staro mesto da se igra sa drugarima. Bicikl je naslonio na drvo. Tu je i ostao. Četrdeset godina kasnije, Don Paz je u lokalnim novinama pročitao da ga je neko pronašao... u drvetu, na visini od metar i po!

Pre 59 godina, udovica Helen Paz se sa svojih petoro dece preselila u centar Vošona, gradića na istoimenom ostrvu u državi Vašington.

„Ljudi su bili saosećajni i darežljivi", stoji u dokumentu koji je napisala gospođa Paz, sačuvanom i izloženom u Etnografskom muzeju ostrva.

„Poklonili su nam i bicikl za devojčice, a moj osmogodišnji sin Don smatrao je da je najlogičnije da ga on vozi. Nije bio baš najsrećniji, ali bolje išta nego ništa", napisala je Pazova.

Dečaci iz komšiluka, uključujući i Dona, voleli su da se igraju u šumi iza restorana "The Den" (danas "Sound Food").

Jednoga dana Don se vratio kući bez bicikla. Jednostavno ga je izgubio. Bar je tako rekao majci. Nije odreagovala burno, s obzirom na to da je bila svesna da je Dona pomalo bilo sramota da ga vozi.

Četrdeset godina kasnije, Pazovi su pročitali u Bičkamberu, lokalnom listu, da je neko pronašao bicikl u drvetu u blizini restorana, i to na visini od metar i po.

Misterija je rešena. A samo ga je, četiri decenije pre toga, naslonio na drvo.

Vest se nekako pronela i do Japana, gde su napravili dokumentarac o tome.

Ovaj slučaj nije usamljen. Nešto slično dogodilo se i na Tajlandu. Međutim, ovo drvo je progutalo veći zalogaj – motocikl.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво