Читај ми!

Mađioničar koji je hodao po vodi!

Bio je zakržljali dečak kog su u školi zlostavljali, a jedinu sreću pronalazio je u učenju trikova od dede. Danas, on je jedan od najpoznatijih mladih britanskih mađioničara, član Magičnog kruga i čovek koji je uspeo da „hoda po vodi“.

Stiven Frejn na prvi pogled izgleda veoma krhko i nemoćno. Visok je 167 centimetara i teži samo 50 kilograma. Međutim, ovaj mladić iz Bredforda je, zapravo, mađioničar koji nastupa pod imenom Dajnamo (Dynamo) i zadivljuje publiku neobičnim trikovima.

Svetsku javnost je fascinirao prošlog leta kada je „hodao" po Temzi. Impresivan i na neki način zastrašujući hod po vodi prekinula je rečna policija koja ga je „pokupila" čamcem na pola puta.

Pre nekoliko dana ovaj Britanac je dobio najveću čast u mađioničarskom svetu – primljen je u njihovo udruženje Magični krug, i to u najvišu „kastu" pored Dejvida Koperfilda i Darena Brauna.

Međutim, ovom mladiću nije baš sve u životu išlo lako. Naime, odrastao je bez oca, a kako boluje od Kronove bolesti, stalno je bio na posebnim režimima ishrane i zato večito bio manji od drugara i mršaviji.

To su školske siledžije obilato koristile, pa su ga često verbalno i fizički napadali.

Savršen beg iz nesrećnog života bilo je vreme koje je provodio sa dekom. Njegov deda je u vojsci naučio par trikova koje mu je pokazivao, a mali Stiv ih je nadograđivao i koristio da otera školske siledžije do sebe.

U to doba njegov omiljeni i naročito korisni trik bio je da učini svoje telo toliko teškim da je nemoguće da ga drugi dečaci podignu. Ni danas ne otkriva kako mu je to polazilo za rukom, a ko zna koji novi performans sada sprema.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво