Читај ми!

Jedinstvena izložba „vespi“ u Beogradu

Noć „vespi“ u Beogradu! Svi ljubitelji ovih dvotočkaša večeras mogu da pogledaju kolekciju od 22 legendarna skutera u prostoru pivnice "Strauss" u Karađorđevoj ulici. Jedan od izloženih modela je i „vespa 125“ koju su vozili Gregori Pek i Odri Hepbern u filmu „Praznik u Rimu“.

Samo u subotu 19. maja od 20 časova, u, za ovu priliku posebno prilagođenom izložbenom prostoru lokala i nekadašnje pivnice "Strauss" u Karađorđevoj ulici broj 9, posetioci će biti u prilici da prvi put vide atraktivnu kolekciju retkih modela „vespi".

Program izložbe je osmišljen u organizaciji „Vespa kluba Beograd" i „Vespa kluba Valjevo".

U izložbenom prostoru će biti postavljene 22 „vespe", od kojih je najstarija iz 1949. godine, a među najpoznatijim je model „vespe 125" koju su vozili Gregori Pek i Odri Hepbern ulicama Rima u filmu Praznik u Rimu.

Urslula Andres, prva Bond devojka, slikala se na modelu „vespa 90" iz 1964. godine. Neobična je i fotografija Čarlstona Hestona na „vespi", obučenog u kostim iz filma Ben Hur, u ambijentu rimskog trkališta iz V veka n.e.

U filmu Intimni dnevnik, Nani Moreti prolazi ulicama Rima na ovom legendarnom motociklu, Džud Lou u filmu Alfi po Njujorku vozi „vespu specijal", kao i Nikol Kidman u filmu Tumač.

I u domaćoj filmskoj i TV produkciji „vespa" je prisutna u kadrovima kada treba prikazati spontanost, ležernost i šarm. Malo je onih koji se ne sećaju scena iz nezaboravne serije Grlom u jagode, ili filmova Bal na vodi, Lajanje na zvezde, te o našem legendarnom košarkašu Radivoju Koraću u filmu Žućko.

Uz muziku i video projekciju biće dočarana popularnost ovih skutera koji već više od pola veka idu ispred svog vremena i predstavljaju stil života.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи