Aerozagađenje, da li samo košava Srbiju spasava

Srbija ne silazi sa vrha liste zemalja sa najzagađenijim vazduhom. Najugroženiji su Pančevo, Smederevo, Bor, Niš, Valjevo i Užice. Da li samo košava može da pomogne i šta se može uraditi da kvalitet vazduha bude bolji?

Došli smo do stadijuma kada se u Srbiji više ne zna da li je magla zaista magla ili je posledica zagađenog vazduha.

Neki gradovi, poput Pančeva ili Bora, decenijama su već ugroženi što se aerozagađenja tiče, ali je fenomen da se građani brojnih gradova, koji u prošlosti nisu imali problem, sada bore da udahnu svež vazduh.

„Svakako najveći problem je potrošnja fosilnih goriva. Mi se prevozimo tako što koristimo naftu, grejemo se tako što koristimo ugalj ili drva, a struju proizvodimo tako što sagorevamo ugalj. To je dominantan izvor zagađenja i moramo da radimo na tome da smanjimo upotrebu fosilnih goriva“, ističe direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović za RTS.

Pripremiti građane na nepopularne mere 

Ono što je, prema njegovim rečima, veoma važno je da se u narednom periodu preko medija i nevladinog sektora građani pripreme za promene koje treba da nastupe.

„Prvi korak je da lokalne samouprave donesu akcione planove, koji bi podrazumevali određena odricanja od građana. Često se gradonačelnici boje da preduzmu mere jer bi one bile nepopularne i ne znaju kako bi ih građani prihvatili“, navodi Radović.

Primera radi, to bi značilo da bi vozači morali da žrtvuju svoj luksuz i smanje korišćenje automobila.

Što se Beograda tiče, veliki problem čini i broj vozila, kojih ima između 700.000 i milion, a prestonica je projektovana za 500.000.

Zbog toga, objašnjava Radović, moramo da se ugledamo i na strane metropole koje su se već suočile sa ovakvim problemima i povukle određene poteze.

„Moramo biti spremni na određene mere - da ne možemo biti sami u vozilu, da plaćamo taksu za ulazak u grad kao u Londonu, u Parizu postoje vinjete koje su diversifikovale vozila u četiri kategorije u zavisnosti od toga koliko gasova ispuštaju“, kaže Radović, dodajući i da treba uvesti olakšice za one sa električnim vozilima.

 

broj komentara 21 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. jan 2020, 17:42) - Očajni doktor [neregistrovani]

Bavite se očuvanjem zdravlja

Ma prizivaćemo kišu ko dodole, moliti Boga za malo vetra i košave, da odnese zagađenje, a u međuvremenu ćemo se izlagati postepeno otrovima iz vazduha da bi smo preživeli jer bitno je preživeti bez obzira na kvalitet života. To što ćemo bolovati od respiratornih bolesti i disati na škrge koga briga. Shvatate li da ljudski život nema cenu, sve je preče, porezi, kazne, rijaliti, političke prepirke i pljuvačine, ko je koga prevario ko se skinuo a zdravlje nam je na poslednjem mestu. Opasuljite se ljudi! Ako mi ne mislimo na svoje zdravlje niko neće, i tako nas je mnogo na planeti Zemlji, mali broj će imati privilegiju da živi kvalitetno a drugi treba da pocrkaju. Uradite sve što možete, detoksikacija organizma, bežanje u planinu kada god je moguće, suplementacija, prečišćivači vazduha u zatvorene prostorije ( da par sati dišemo normalno) sve su to mali koraci ka očuvanju kvaliteta života ne ignorišite to.

(petak, 10. jan 2020, 20:38) - Огњен [neregistrovani]

Држава може много ...

држава може и да помогне и треба да омогући чистији ваздух свима нама. Пре свега преласком на чистије енергенте као што је гас, али и да омогући и обезбеди бенефиције за уградњу опреме за грејање на гас, затим изолацију зграда и кућа. Држава треба да затвори топлане на мазут и угаљ и да надгледа депоније које горе и диме деценијама.

(petak, 10. jan 2020, 18:14) - anonymous [neregistrovani]

!?

Ubolo me u uši kada je rekao da se naša ekonomija oporavlja. Da li mi živimo u istoj zemlji?!

(petak, 10. jan 2020, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

Lafarž

Neka građani Beočina ispitaju rad cementare, opšte poznato je da gomile opasnog otpada završavaju u Lafaržu!

(petak, 10. jan 2020, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

Kosava

Pa gde je nestala i kosava,i ona nas je zaboravila.Jedino na s teraju da sdeimo sto vise u kuci.Ko moze da sebi priusti aparat za preciscavanje vazduha ambilife,pa da bar u kuci dise normalno bez gusenja,kasljanja i smoga,taj je u prednosti.

(petak, 10. jan 2020, 16:19) - anonymous [neregistrovani]

Кошава

Па ако ми сами нисмо способни да нешто урадимо, а као што видимо нисмо, онда преостаје само кошава.

(petak, 10. jan 2020, 15:39) - anonymous [neregistrovani]

Senzori za merenje kvaliteta vazduha

Ima jedno pitanje na koje nikako da dobijemo odgovor. Zašto merne stanice nisu opremljene istim vrstama senzora?? Npr. merna stanica Beograd Zeleno brdo ima SO2 NO2 i CO senzor dok Beograd Mostar ima SO2 NO2 CO i PM10 senzor. Pitanje je da li je zbog toga uopste moguce na objektivan način uporediti kvalitet vazduha na razlicitim mestima?


Evidentno je da sva mesta koja su obelezena sa odlicnim kvalitetom vazduha zapravo imaju po jedan ili dva senzora, a pitanje je koliko je onda takva informacija relevantna, s obzirom da merenja na osnovu kojih se procenjuje kvalitet vazduha ne uzimaju u obzir sve zagađivače.


Ja lično nemam vremena da čekam na državu da preuzme bilo kakav korak. Kupio sam prečišćivač vazduha poznate kineske marke za oko 200 eur, i odličan je. Nakon luftiranja stana, uključimo ga na maksimum, i PM čestice padnu za 15-20 minuta u dozvoljene okvire, a ni dim se više ne oseća u stanu. Na žalost, takav uređaj tokom zime više nije luksuz nego preka potreba.

(petak, 10. jan 2020, 14:42) - anonymous [neregistrovani]

Elektricni automobili

Elektricni automobili su duplo skuplji, a ta struja koju oni koriste se kod nas pravi od uglja, sto znaci da je mnogo mnogo prljavija od voznje na benzin ili dizel vozilima. Nije nas narod rodjen juce pa da ga neko manipulise. Ovo zagadjenje je najvise od toplana koje su takodje na ugalj.

(petak, 10. jan 2020, 14:27) - anonymous [neregistrovani]

spas od zagadjenja

Za ovoloku zagadjenost vazduha ima vise faktora koju utucu a pre svega i losa meterioloska situacija kod nas u poslednje vreme. A da ne pominjemo ko sve zagadjuje vazduh i ko je najveci krivac nego treba preduzeti i resiti ovaj problem. Stanovnistvo treba zastitili od velike koncentracije smoga koji lose utice na nase zdravlje. Zato sam ja za sebe licno i za svoju porodicu nabavila fotokataliticki preciscivac vazduha, ruska proizvodnja da bi poboljsali kvalitet vazduha makar u zatvorenom prostoru. Ako je u pitanju zdravlje nista nije skupo treba da mislimo i na buducnost a tu je pro100.

(petak, 10. jan 2020, 14:27) - Pera Detlic [neregistrovani]

Prosto je ako je neko razmisljao i 5 min

Neka se ukinu takse na gasni priključak koje su skoro 200000 din. Traže pare da napune svoje dzepove.
Drugo, neka se stimulisu ljudi (mala preduzeca) za prozvodnju peleta/briketa od biomase. Stimulacijom malih preduzeca ograničiti paprene cene peleta/briketa i time dolazimo do cene koja je nešto manja od drveta i time više niko neće kljucati drvo.
U oba slučaja drva a kamoli ugalj se neće koristiti za ogrev. Nece biti nekotrolisanog paljenja njiva.