Iz auspuha u pluća, da li će početi zabrana starijih vozila

Beograd je u neslavnom vrhu po stepenu zagađenja vazduha. Azotni oksidi i čestice PM-10 I PM-25 koje proizvode automobili izazivaju najteža oboljenja. Zato se ubrzano sprema niz mera koje će pogoditi vlasnike starijih vozila.

Stručna javnost mora da se uključi u ovu akciju. Svi moraju da ponude praktična i čista rešenja bez kalkulacija, a država će već u sledećem budžetu odvojiti sredstva za subvenciju hibridnih i električnih vozila. Više nema dileme – nekontrolisani uvoz automobila i skidanje katalizatora truju vazduh.

„Primećujete li da ljudi prodaju nekakva ulja, ali nisu za loženje. Emisija iz tih ulja je kancerogena. Čitav spektar delatnosti moraćemo da preduzmemo da presečemo protivzakonitosti koje se tiču ovih ulja o kojima pričam i neću da zabijam glavu u pesak kada je u pitanju saobraćaj“, kaže ministar ekologije Goran Trivan.

Postoje sada razni radikalni predlozi koje preduzimaju na Zapadu – zabrana ulaza dizelašima u centar grada, neki su za sistem par-nepar, neki da se odmah na tehničkim pregledima uvede merenje gasova.

Stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta kažu da polovičnih i šok rešenja nema i da celokupan transport u gradu treba ispočetka projektovati.

„Ja nisam ni za kakve zabrane već za sistemsko rešenje, da se napravi jedna dubinska tehničko-tehnološka analiza i da se na osnovu realnih mogućnosti svih stanovnika ove zemlje donesu primenjivi propisi, koji će napraviti podobniju sliku saobraćajno transportnog sistema“, ističe Slaven Tica sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Sa Mašinskog fakulteta apeluju da se uvoz polovnih automobila koji zagađuju, odmah obustavi.

„Mali smo mi da bismo se sad trkali sa Evropom. Da zabranimo 'evro-3', 'evro-4' i 'evro-5' bilo bi dovoljno“, smatra Miloš Vasić sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Ako sledeću zimu dočekamo sa ovakvom situacijom, imaćemo još 30 odsto više obolelih od respiratornih oboljenja, upozoravaju stručnjaci, i dodaju da se mora hitno reagovati na državnom nivou bez čekanja i odlaganja, jer će zagađenja biti i leti i ona mogu biti još veća.

broj komentara 45 pošalji komentar
(subota, 11. jan 2020, 10:01) - 1.9 [neregistrovani]

Rtt

Kada prosek plate bude bio bar 1000 eur nece biti problema sa kursevima na putu i sa zagadjenjem

(četvrtak, 09. jan 2020, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

Albert

Ni u zemljama E. Unije nisu zabranjena vozila sa motorima e3, 4,5

(četvrtak, 09. jan 2020, 20:41) - anonymous [neregistrovani]

Crn dim = kvar

Naravno da se ne gleda po godinama nego po izduvnoj emisiji. Motore koji ne ulaze u norme plus pogorsanje usled starosti treba uputiti na popravku. Niko ne govori o zabrani posedovanja nego o privremenim zabranama dok se kvarovi ne uklone. Motor standarda EURO 3,4,5,6 koji je ispravan ne sme na izduvu da ima vidljiv dim. Dim je znak da je nešto debelo neispravno!!! Grad se mora podeliti po zonama i treba spreciti zloupotrebu automobila tj. vozikanje!

(četvrtak, 09. jan 2020, 19:53) - kg [neregistrovani]

Resenja

vozila na gas (oslobadjanje od raznh taxi i gluposti plus jeftinija reg)
subvencionisanje uvoza el vozila
toplane i elektrane da predju na gas a izbace ugalj
porez (na grejanje )na drva i ugalj
visoke kazne za lozenje preradjenim uljima,
extremna kontrola izduvnih gasova na tehnickim pregledima...itd itd ima resenja i moguce je a ne bilo kakvim zabranama uvoza euro 3 pa i u eu se voze stara vozila ...

(četvrtak, 09. jan 2020, 19:46) - ДбР [neregistrovani]

Загађивача је много...

... тако да треба овом комплексном проблему прићи мултилатерално, плански, према могућностима. Али без изузетка, и одмах, треба санкционисати ''паметњаковиће'' који су, само да би се овајдили за €50-100, својевољно сакатили своја возила, скидајући им и продајући катализаторе и ДПФ-филтере.

(četvrtak, 09. jan 2020, 19:23) - Ja [neregistrovani]

Pametnjakovic...

Bas si ti neki pametan covek zapitaj se malo sta pricas

(četvrtak, 09. jan 2020, 18:49) - Smederevac [neregistrovani]

Istina

A Smederevska zelezara i kinezi. Vidi se sa 100 km daljine....

(četvrtak, 09. jan 2020, 18:44) - anonymous [neregistrovani]

vazduh katastrofa

Odmah zabraniti uvoz Euro3 i Euro4, i uvesti kontrolu izduvnih gasova na tehničkim pregledima. Zaista ne znam šta se sa ovim odugovlači, ovo je već godinama MINIMALNI standard na zapadu.

Što se tiče ostalih zagađivača - fabrika, kotlarnica itd, što pre napraviti komisije i meriti, pa udariti po džepu i tačka.

ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE. KO NEMA ZA ISPRAVAN AUTO, NE MORA DA VOZI.

(četvrtak, 09. jan 2020, 18:40) - gradjanin [neregistrovani]

Postoji i nesto jos gore

Koja inspekcija je nadlezna za koriscenje preradjenog motornog ulja za grejanje? Par miliona vozila u Srbiji puta 5l ulja godisnje, jednako 10 000 000 litara ulja. A gde to zavrsi? Kanalizacije, reke i odzaci. Kancerogen br. 1.

(četvrtak, 09. jan 2020, 18:31) - anonymous [neregistrovani]

Grejanje kuca

Na Mirijevu kuca jedna lozi...ja ne znam sta je to...to su oblaci sivog gustog dima koji gusi, ali gusi jedno 5 zgrada...to traje satima...zvali smo sve zive inspekcije, niko nije nadlezan...samo su nas prebacivali sa jednog na drugi telefon...