Uz nekoliko trikova koža može da zablista do novogodišnje noći

Do Nove godine ostalo je samo šest dana. Moguće je i za to kratko vreme oporaviti kožu i zablistati u novogodišnjoj noći.

Na spisku za praznike – haljina, odelo, pokloni. A gde je nega kože lica? Najčešće smo sebi na poslednjem mestu.

„Sada nam se najčešće javljaju pacijenti čija je koža spremna za neko čišćenje ili poluzapuštena od obaveza iz prethodnog perioda, a sada se svi spremaju za kraće ili duže odmore“, kaže dr Milica Marković, dermatolog Gradskog zavoda za kožne bolesti.

„Sama promena klimatskih uslova je stres za našu kožu, posebno za lice koje je najmanje zaštićeno od ostalog dela tela. Grejanje, parno grejanje, još uvek imamo grejanje na čvrsta goriva, smog, stres, nepravilna ishrana, nedovoljan unos vode“, navodi kozmetolog Slavica Ljubojević.

Koža vam je gruba, ispucala, suva, a na licu se vide tragovi neprospavanih noći i višesatnog rada.

Ne očajavajte, uz nekoliko trikova, vaša koža može ponovo da zablista.

„Ukoliko neko želi dobru kožu, lep izgled kože za novogodišnju noć, u tom slučaju, za brz, kratkoročni dobar izgled bila bi dobra mezoterapija. Površno bockanje ili dermapenom ili ručno vođeno rukom lekara, terapeuta. Tada se, prema odluci terapeuta, ubrizgavaju kokteli u zavsisnosti od toga kakav neko ima tip kože, da li ima fleke, podočnjake i tako privremeno učinimo kožu, onakvom kako želimo da izgleda“, objašnjava dr Marković.

„Radio-frekventna energija koja radi po principu zlatnog standarda, što znači da kontrolisano ulazi u duboke slojeve kože, gde se enrgija pretvara u toplotu, a koža na tolotu reaguje ekspresnom regeneracijom stvarajući nov kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu“, istakla je Ljubojevićeva.

Ne potcenjujte ni sastojke iz kuhinje. I njima možete da oporavite kožu.

„Možemo napraviti piling za kožu i to sastojcima i namirnicama koje imamo u svojoj kuhinji. Na taj način ubrzavamo mikrocirkulaciju i regeneraciju ćelija u koži. Možemo pomešati jednake delove ovsenih pahuljica, jednu kašičicu meda, pola kašičice lanenog ili maslinovog ulja. Pilingovati šest minuta“, savetuje Tatjana Čopa, diplomirani kozmetičar.

Nakon toga sledi maska, koja će vratiti svežinu vašoj koži. Držite je petnaestak minuta.

„Možemo je napraviti od gline i zeolita uz nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i ruzmarina, jer smo već otvorili pore pilingovanjem i ti lekoviti sastojci iz eteričnih ulja mogu da prodru u dublje slojeve kože i na taj način da vrate njen sjaj“, poručila je Tatjana Čopa.

broj komentara 0 pošalji komentar