Rak dojke kao dijagnoza tokom uključenja uživo – još jedan poziv na preventivu

Posao reportera koji izveštava sa raznih događaja podrazumeva brojne nesvakidašnje situacije. Tako su dva poznata TV lica u SAD, novinarke Ali Majer i Ejmi Robah, tokom izveštaja uživo, otkrile da imaju – rak dojke.

Novinarka Ali Majer iz Oklahome saznala je da ima rak dojke dok je uživo na Fejsbuku prenosila njen prvi mamografski pregled u jednoj ordinaciji. 

Reporterka Oklahoma njuza 4, želela je da na taj način učestvuje u podizanju svesti o redovnim pregledima i prevenciji kancera dojke.

Tako je Ali, koja ima 41. godinu, u oktobru prošle godine saznala za dijagnozu, koja je, iako poražavajuća, nije sprečila da nastavi sa izveštajem.

Ali je udata i majka je četvoro dece, a na Fejsbuku već godinu dana, sa pratiocima deli detalje o putu izlečenja.

Takođe, na nalogu na Instagramu, redovno apeluje na žene da predovno idu na kontrolne preglede.

Kao deo lečenja, uradila je genetički test a rečeno joj je i da desna dojka mora biti uklonjena. Operacija je prošla dobro.

„Nikad neću odustati od pregleda ni da poručujem ženama da brinu o svom telu i zakazuju mamografiju. Prošla je godina od dijagnoze, i opet je mesec svesti o raku dojke. Ove godine imala sam tri-de mamografski pregled i sa olakšanjem mogu da kažem da nema znakova bolesti“, podelila je na Fejsbuku sa pratiocima Majerova.

Inače, Ali Majer radi kanalu Njuz 4 od 2000. godine.

Dobila je četiri regionalne i jedne nacionalne nagrade Emi za istraživački rad i izveštavanje.

Primer Ali Majer nije usamljen.

Pre šest godina, Ejmi Robah, reporterka Ej-Bi-Si-ja takođe je u programu saznala da boluje od raka dojke, nakon čega su joj odstranjene obe dojke a prošla je i osam etapa hemioterapije.

Danas se bavi pisanjem bloga o važnosti preventive kancera dojke, i autorka je knjige „Bolje je: Kako sam nalazila radost i nadu u najtamnijim trenucima“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво