Uradite nešto lepo za sebe – vežbajte

Svakodnevno vežbanje poboljšava i mentalno i fizičko zdravlje, poznato je od davnina.

Bez obzira na godine, rekreacija, šetnja, bavljenje bilo kojim sportom, odraziće se na bolji kvalitet vašeg života.

Vitomir Micić, mada je navršio 90 godina, gimnastiku radi prvo u krevetu kada se probudi, a potom izlazi u obližnji park da vežba, jer mu je to već postala potreba, a ne samo navika.

Miodrag Prodanović bavi se triatlonom. Pliva, trči i vozi bicikl. Smatra da je usled dugotrajnog treniranja došlo do fizioloških promena u organizmu i da zato mora redovno da vežba.

Svakodnevnim vežbanjem zategnućete mišiće, poboljšaćete cirkulaciju, sagorećete kalorije i osećaćete se lepše jer ste nešto uradili za sebe.

Trener Violeta Marinković napominje da odmah po ustajanju iz kreveta treba uraditi vežbe razgibavanja za koje nisu potrebni neki posebni uslovi. Kreće se od vratnog dela, a na kraju skočni i ručni zglob.

„Osobe već od 50. godine imaju problema sa koštanim sistemom, krvotokom, srcem, disanjem i trebalo bi da rade vežbe prilagođene svojoj dobi“, dodaje Marinkovićeva.

Svakodnevno vežba i Nada Vještica, ali je obazriva s obzirom na svoje godine, no to joj prija i oseća se zdravije.

Prirodno okruženje je idealno za bavljenje sportom. Uvek možete izdvojiti nekoliko minuta za vežbanje, bez obzira na to gde se nalazite, bolje ćete se osećati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво