Kvantna medicina u dijagnostici i lečenju gastritisa

Zapaljenje sluzokože želuca, poznatije kao gastritis, jedno je od najčešćih želudačnih oboljenja. Jesen je vreme kada se najviše ljudi žali na ove tegobe, a zahvaljujući dostignućima kvantne midicine dijagnoza i terapija ovih tegoba značajno je olakšana.

Simptom gastritisa je bol u gornjem delu stomaka, koje pacijenti opisuju kao žarenje, pečenje, čupanje, objašnjava dr Vladimir Sinicki, gost Jutarnjeg programa.

Ove tegobe čestu mogu da budu praćene znacima ulkusne dispepsije, odnosno regurgitacije sadržaja, mučninom, gađenjem, nadimanjem stomaka, podrigivanjem. Pacijenti ponekad imaju i crnu stolicu ili krv u stolici.

„Pored hroničnog gastritisa može se javiti i ulkus želuca i ulkus duodenuma, to jest, čir želuca ili čir dvanaestopalačnog creva. Veliki broj faktora izaziva hronični gastritis i ulkusnu bolest. Pored pušenja, stresa, dugotrajnog konzumiranja začinjene hrane i dugotrajno konzumiranje lekova iz grupe nesteroidnih, antiinflamatornih lekova, kao što su brufen, diklofen, aspirin, može izazvati ove probleme“, navodi doktor Sinicki.

Pored toga, ne može se zaobići ni helikobakter pilori kao jedan od osnovnih uzročnika nastanka hroničnog gastritisa. Do infekcije ovom bakterijom može doći bilo oralnim putem, sa čoveka na čoveka, ali najčešće se prenosi fekalno oralnim putem, što je svrstava u kategoriju bolesti „prljavih ruku“. Zato je jako bitno i da hrana bude čista, da voće i povrće bude dobro oprano, naglašava gost Jutarnjeg programa.

Zahvaljujući dostignućima kvantne medicine u dijagnostici ovih bolesti, kojom se doktor Sinicki bavi, specijalisti u roku od sat vremena snimaju kompletan organizam u svim fazama, od zdravlja do bolesti.

„Možemo da vidimo kompletnu cirkulaciju, kompletnu inervaciju, kompletni koštano-zglobni sistem, štitnu žlezdu, srce, pluća, sve unutrašnje organe, između ostalog i želudac, tanko i debelo crevo. Na ovaj način možemo da vidimo bez invazivnih dijagnostičkih metoda, kao što su gastroskopija i kolonoskopija, možemo da vidimo stanje sluzokože i da li postoji ulkusna bolest. Takođe, ovim pregledom može se utvrditi i prisustvo helikobakter pilorija bez vađenja krvi, zato što registrujemo elektromagnetne talase koje emituje helikobakter pilori, pomoću ovog aparata možemo pacijentu i na vreme da savetujemo da li postoji potreba za terapijom“, ističe doktor.

Pored toga, kvantna medicina ima velike mogućnosti i u lečenju ove vrste bolesti. Posle mikrorezonantne terapije ulkusna niša se zatvara bez nastanka ožiljka tako da već 25 godina naši stručnjaci postižu izvanredne rezultate u ovoj oblasti.

Kvantna medicina ne isključuje konvencionalnu terapiju, a često i pojačava dejstvo terapije. U pojedinim slučajevima je dovoljna samo mikrorezonantna terapija, jer cilj je da se pacijenti leče sa što manje lekova, ali kada su neophodni, kombinuju se obe terapijske procedure.

„Ova terapija je dobra i zato što istovremeno možemo da tretiramo više problema, a kod hroničnih bolesti ova vrsta terapije je dala najbolje rezultate“, ističe na kraju gostovanja u Jutarnjem programu, dr Vladimir Sinicki.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво