Koliko treba da spavaju naša deca

Kada se posle duge letnje pauze deca vrate u školske klupe, važno je da dovoljno spavaju kako bi mogla da ostvare dobre rezultate u školi, upozoravaju stručnjaci.

„Bez obzira na uzrast, deca imaju više energije, bolje su raspoložena i fizički su u boljem stanju kada imaju zdrav i konzistentan san“, rekla je Ilejn Rosen, jedna od autorki studije.

Vreme povratka u školu pruža porodicama savršenu priliku da preispitaju svoje navike spavanja i uspostave zdrave rutine kako bi se osiguralo dovoljno sna za decu.

Za srednjoškolce je posebno važno adekvatno spavanje jer nenaspavani tinejdžeri pokazuju lošije rezultate, imaju probleme sa koncentracijom i prisećanjem važnih podataka u školi od one dece koja spavaju dovoljno, navode stručnjaci.

Malo sna dovodi do poremećaja pažnje, nastaju problemi u ponašanju i učenju, prenosi portal Helt 24.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара