Masaža vatrom, gori, a ne boli i nije za kućnu upotrebu

Masaža je najlakši put za opuštanje i očuvanje zdravlja, ali i jedna od najstarijih metoda lečenja koji se koristi već 5.000 godina. Ne zna se tačno koliko vrsta masaža postoji. Brojne su i alternativne tehnike, među kojima i masaža vatrom.

Drevna faraonska tehnika počinje standardnom masažom uljem i kamilicom, kako bi se podstakla cirkulacija i delimično ublažio bol.

Tada dolazi vatra. Na leđa klijenta postavlja se nekoliko slojeva peškira i izolacionog materijala. Zatim i tkanina natopljena alkoholom, koja se pali. Gori otprilike minut pre nego što se plamen ugasi mokrim peškirom.

„Postoje neke zabrane na koje uvek upozoravamo i proveravamo klijentovo zdravlje. Ukoliko je moguće, primenjujemo metodu“, rekao je maser Abdel Reim.

Vatrena masaža ne sme da se koristi kod ljudi koji pate od visokog krvnog pritiska, hemofilije ili bubrežnih oboljenja.

„Moje se stanje poboljšalo za 100 odsto. Pre ovoga nisam mogao da ispružim leđa kad izađem iz automobila. Sada, nakon druge sesije, moje se telo oporavlja i kretanje mi je bolje“, napomenuo je klijet MohamedAl-Šer.

Slična drevna metoda, zvana „Fuđenska vatrena masaža“ postoji i u Kini, gde se tvrdi da pomaže prvenstveno kod stresa, depresije kod problema sa varenjem i neplodnošću, artritisom i migrenom. Tehnika se sve više širi svetom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво