Akupunkturista probio plućno krilo pacijentkinje

Novozelandski akupunkturista slučajno je probio plućno krilo pacijentkinje, nakon što joj je previše duboko ubacio iglu u ramenom predelu.

Tridesettrogodišnja pacijentkinja otišla je na tretman zbog povrede ruke i zgloba šake, koja joj je uzrokovala bol u vrhu ramena i skraćeni udah. U okviru tretmana, akupunkturista je odlučio da dve igle ubode u akupresurnu tačnu, poznatu kao GB21.

Dok su igle ulazile, žena je osetila bol i delovalo joj je kao da je ubod bio „ekstremno" dubok. Obe igle su ostavljene oko pola sata pre nego što su rotirane i izvađene.

U tom trenutku pacijentkinja je osetila oštar bol i desnom delu grudi i skraćene udahe. Rekla je akupunkturisti da je imala čudan i bolan osećaj u plućnom predelu.

Poslata je kući da se odmori iako se osećala veoma nalogodno posle tretmana.

Kasnije tokom noći, njen muž je odvezao u bolnicu gde su je odmah primili u urgentni odeljak. Kako je naveo Nju Ziland herald, doktori su joj dijagnostikovali bilateralni apikalni pneumotoraks, odnosno kolaps pluća.

Srećom, u bolnici su uspeli da joj pomognu da povrati plućnu funkciju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво