Ne pokušavajte da prevarite vreme, ne mora sve da se obavi u podne

Lekari su navikli da u periodu kada su visoke temperature imaju povećan priliv pacijenata. Doktor Vladimir Arsenijević iz Urgentnog centra rekao je za RTS da su bili ugroženi svi oni koji su pokušali da prevare vreme.

Vladimir Arsenijević je, gostujući u Dnenviku RTS-a, rekao da se nisu javljali samo hronični bolsenici već je bilo i mnogo povređenih u saobraćaju.

A među njima, dodaje, nisu samo vozači nego i biciklisti, pešaci i vozači električnih trotineta. Apelovao je na ljude da vode računa.

Dr Arsenijević ističe da je važno slušati svoj organizam i da ne treba odmah trčati lekaru ali je potrebno obratiti pažnju na neke simptome kao što su glavobolja, specifičan bol u grudima i slično...

Kaže da du to simptomi koji za zdrave ljude nisu uobičajeni i mogu biti alarm da je potrebno javiti se lekaru.

Arsenijević je pomenuo klasičan savet da se nosi flašica s vodom.

„Ne znači ako ste poneli flašicu da ste završili i da ste bezbedni. Odlazak na ulicu na visokim temperaturma smanjuje koncentraciju i zbog toga je povećan broj trauma i padova", poručio je.

Ističe da je potrebno da budemo svesni da 40 stepeni nije normalna temperatura i da ne mora sve da se obavi u podne, već neke obaveze mogu da se odgode i za druge delove dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво