Otvoren konkurs za najbolje lekare u regionu

U devet zemalja regiona po šesti put je raspisan konkurs za najbolje lekare i farmaceute sa ciljem da se podrže istraživački radovi koji utiču na razvoj dijagnostike i lečenje raznih bolesti.

Regionalna nagrada za izuzetna dostignuća u oblasti medicine i farmacije "International Medis Awards" dodeljuje se ove godine po šesti put.

Konkurs za dodelu nagrada raspisan je u devet zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope, pa svoje istraživačke radove mogu prijaviti lekari i farmaceuti iz: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Bugarske, Slovenije i Srbije. 

Međunarodna nagrada osnovana je da podrži i podstakne stručnjake iz oblasti medicine, čiji radovi neposredno utiču na razvoj dijagnostike i lečenja različitih bolesti.

Istraživači iz Srbije lauerati su nekoliko "International Medis Awards" nagrada, koje su osvojili u oštroj konkurenciji prethodnih godina.

Na primer, 2018. godine srpski stručnjaci pobedili su u dve kategorije: oblast gastroenterologije i farmacije. 

Docent dr Marin Jukić sa Farmacutskog fakulteta u Beogradu, jedan od prošlogodišnjih lauerata, kaže da ova nagrada predstavlja dokaz da se trud uložen u kvalitetno naučno istraživanje isplati.

„Nagrada koju sam dobio predstavlja priznanje za moj rad u polju individualizacije terapije psihofarmacima, kao i priznanje Univerzitetu u Beogradu i Farmaceutskom fakultetu kao naučnim institucijama", kaže dr Jukić.

Takođe, iste godine bili su finalisti u oblastima neurologije i oftalmologije.

Ove godine prijave su u toku, a nagrade će biti dodeljene u oblastima: farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne terapije (i anesteziologije), neurologije, oflalmologije, pedijatrije, pulmologije (i alergologije) i reumatologije.

Rok za prijavu je do 4. septembra 2019. Prijavljene radove ocenjivaće desetočlani stručni žiri prema unapred određenim kriterijumima. Čine ga međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti. 

Sve informacije o aktuelnom i prethodnim konkursima mogu se pronaći na oficijelnom sajtu.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво