Otvorili joj glavu da odstrane tumor, a otkrili neočekivanog gosta

Tek udatoj Rakel Palmi doktori su saopštili užasnu vest – da su joj na mozgu otkrili tumor i da skeneri pokazuju da je maligan. Ispostavilo se, ipak, da je nešto sasvim drugo u pitanju.

Doktori su se pripremili za operaciju u bolnici „Maunt Sinaj“ u Njujorku, uspavali je i otvorili lobanju u potrazi za malignim tumorom.

Međutim, Džonatan Rasuli, šef neurohirurgije, kaže da kada su došli do sumnjive mase shvatili su da nije tumor, već neka vrsta jajeta.

„Svi smo se čudili i pitali: Šta je ovo. Pomalo smo bili šokirani i iznenađeni izgledom“, priseća se Rasuli za Vašington post.

Hirurzi su odstranili masu, a onda je i stavili pod mikroskop i shvatili da se radi o larvi pantljičare.

Pacijentkinja nije znala šta da misli.

„Naravno da mi je bilo gadno kada su mi rekli. Niko ne želi da mu pantljičara raste u mozgu. Ali mi je i laknulo jer je to značilo da nema dodatnog lečenja“, istakla je Palma.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво