Kvantna medicina: dostignuća moderne fizike u službi zdravlja

Dijagnoza bez štetnih zračenja i drugih negativnih efekta uz davanje terapije koja nema negativnih posledica za organizam pacijenata – jedan je od opisa kvantne medicine, koja koristi dostignuća i razvoj moderne fizike. Kvantna medicina nije integrisana u domaći sistem zdravstva, ali je pristupačna, navode stručnjaci.

„Razvoj moderne fizike je doveo do saznanja da je suština života i svega što nas okružuje – energija. Upravo na korigovanju tih energetskih tokova, se zasniva kvantna medicina. Svaka ćelija je elektromagnetna jedinica koja emituje elektromagnetne talase kao posledica biohemijskih procesa u organizmu. Kada se poremeti elektromagnetno polje, poremete se i biohemijski procesi i to je put za nastanak bolesti“, objasnio je doktor Vladimir Sinicki, radiolog i specijalista kvantne medicine, gostujući u Beogradskoj hronici. 

Doktor Sinicki dodaje da je trenutno najmoćniji aparat iz oblasti kvantne medicine, biorezonantni skener pomoću koga se mogu videti i predispozicije za razvoj bolesti što može uticati na sprečavanje oboljenja.

Sinicki je, govoreći o prednostima kvantne medicine, kaže da je cilj da se pacijentu pomogne na sve moguće načine, jer se neretko desi da se u lečenju naiđe na „zid“, i dodaje da stručnjaka iz oblasti kvantne medicine, koja je posebno razvojena u Rusiji, ima sve više.

„Ako procenimo posle pregleda da je za pacijenta najbolje da koristi lekove, mi ćemo ga lečiti lekovima. Ako postoji mogućnost da ga izlečimo mikrorezonantnom terapijom to je mnogo bolje za njega, jer će u seriji od 12 dana da prevaziđe bolest, da se izleči i da više ne razmišlja o tome. Problem s lekovima je što se često piju do kraja života“,  rekao je Sinicki i naglasio da terapija iz oblasti kvantne medicine može da se koristi u skoro svim granama medicine i da daje izuzetne rezultate u lečenju glavobolja, gastritisa, alergija, čira na želucu, dvanaestopalačnom crevu...

Kvantna medicina nije integrisana u domaći zdravstveni sistem. U svetu je kvantna medicina skupa, za mnoge i privilegija. Doktor Sinicki međutim navodi, da primena metoda koje nudi kvantna medicina u Srbiji – nije skupa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво