Žena koja je u sebi imala cistu tešku 26 kilograma

Kili Favel izgubila je trećinu težine kada su joj hirurzi odstranili 26 kilograma tešku cistu, koja je potekla iz jajnika.

Uprkos više obavljenih testova trudnoće, njen doktor je isprva mislio da gospođa Favel mora da je trudna, jer je njen stomak drastično narastao.

Dvadesetosmogodišnja žena iz Svonsija u Velikoj Britaniji je, sa druge strane, verovala da se samo ugojila, jer joj je stomak postepeno rastao od 2014. godine.

„Oduvek sam bila malo 'jača', ali sam tokom proteklih nekoliko godina postepeno dobila veliki stomak. Toliko je sporo rastao da uopšte nije palo na pamet da pomislim da nešto nije u redu“, objasnila je Kili Favel za Bi-Bi-Si.

„Sa svojim partnerom Džejmijem Gibinsom sam 10 godina i nekoliko puta smo se čudili ovome. Ipak, više puta urađeni testovi na trudnoću su bili negativni“, objasnila je Kili.

Nakon što je izgubila svest na poslu, njen lekar opšte prakse, uprkos novim negativnim testovima na trudnoću mislio je da je ipak u pitanju drugo stanje.

Posle nekog vremena poslao je da uradi ultrazvuk.

„Ležala sam na stolu sa Džejmijem pored, dok je radiolog pomerao uređaj po mom stomaku i videla sam kako su joj se oči iskolačile dok je gledala ekran. Njen pogled je sve govorio. Nešto nije bilo u redu“, priseća se Britanka.

Doktorka je otrčala po kolegu radi drugog mišljenja, ali su obrzo oboje odlučili da je pošalju na hitan CT skener, koji je otkrio ogromnu cistu okruženu tečnošću.

Drugi doktor mi je dok je gledao nalaz rekao da uopšte nisam debela, naprotiv, prilično sam mršava.

Tada mi je objasnio da je u pitanju cista i da je jedina mogućnost operacija.

Kada su joj je konačno odstranili težila je 26 kilograma.

„Kada su mi posle operacije pokazali fotografije nisam mogla da verujem da je toliko dugo u meni boravio medicinski vanzemaljac“, istakla je Kili.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво