Džimi Karter izlečen pomoću istraživanja nobelovaca

Istraživanje za koje su danas proglašeni dobitnici Nobelove nagrade za medicinu Džejms Alison sa Univerziteta u Teksasu i Tasuku Hondžo sa japanskog Univerziteta u Kjotu pomoglo je jednom poznatom pacijentu – bivšem američkom predsedniku Džimiju Karteru.

Karteru je dijagnostikovan melanom 2015. godine, koji se raširio na njegov mozak. U terapiji koju su mu prepisali lekari bio je lek koji je napravljen na osnovu istraživanja Tasuku Honodža i 2016. godine mu je rečeno da više ne treba da se leči, preneo je AP.

Hondžo je izjavio danas da je najsrećniji kada čuje od pacijenata da su se oporavili zbog njegovog istraživanja. Naučnik je rekao da je počastvovan i oduševljen jer je dobio nagradu.

Tasuku Hondžo (76) kaže da želi da nastavi istraživanje kako bi spasao još pacijenata i zahvalio je kolegama, studentima i porodici jer su ga dugo podržavali u istraživanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво