Doktor Ventura ponovo besplatno operiše mališane u Kragujevcu

Klinički centar u Kragujevcu, uz podršku Ministarstva zdravlja, više od godinu dana sarađuje sa vodećim španskim ortopedima. Do sada je, uz učešće i naših lekara, obavljen veći broj najkomplikovanijih operacija kičme. Naši pacijenti, među kojima i mnogo dece, po najsavremenijim svetskim procedurama, sada mogu da se leče o trošku države.

Jedan od najboljih dečjih spinalnih ortpeda, Norberto Ventura, ponovo je u Kragujevcu. Lekar je na Univerzitetskoj klinici u Barseloni, u kojoj se odnedavno leči četvorogodišnji Dušan Todorović.

Na poziv našeg proslavljenog rukometaša, Dragana Škrbića, i resornog ministarstva, pomogao je oko prijema dečaka u bolnicu.

„Pozvao me je Dagan Škrbić, da pomognem, da se mali Dušan smesti na kliniku u Barseloni. Otišao sam u bolnicu, razgovarao sa kolegama, pa je odmah primljen, hospitalizovan i započeto je lečenje“, objašnjava Norberto Ventura sa Univerzitetske klinike „Sent Džon de Deu“ u Barseloni.

Doktor Ventra, jedan je od španskih ortopeda koji u Kliničkom centru u Kragujevcu, besplatno operišu pacijente s najtežim deformitetima kičme. Pre tri meseca Anđeli Stanišić uradio je halotrakciju.

„Ugojila sam se tri kile, toliko nisam imala već deset godina, bolje dišem, život mi je mnogo bolji sad“, ističe Anđela Stanišić.

„Ovo je dalo stvarno izvanredne rezultate. I krv joj je bolja, i protok vazduha, sve, sve je odlično“, dodaje Anđelina majka Marija Stanišić.

Na pregledu mališani iz cele Srbije. Doktor Ventura, u saradnji sa kolegama iz Kragujevca, do kraja sedmice, uradiće pet operacija.

„Bili smo u Novom sadu kod našeg doktora, čuli smo za doktora Venturu koji dolazi ovde i, po nekoj preporuci, onda smo došli da vidimo. Nadamo se najboljem“, kaže Dejan Ugrica iz Sombora.

Ovo je već šesti put da španski ortopedi u Kragujevcu obavljaju zahvate zbog kojih su naši građani do sada upućivani u inostranstvo. Klinički centar tako postaje nacionalna referentna ustanova za lečenje deformiteta kičmenog stuba.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи