Svetski stručnjak za kolorektalnu hirurgiju u KBC „Zvezdara“

Amdžad Parvajz, jedan od vodećih stručnjaka za kolorektalnu hirurgiju u Velikoj Britaniji, na Klinici za hirurgiju „Nikola Spasić“ KBC „Zvezdara“ će izvesti četiri laparoskopske kolorektalne operacije.

Kako je saopštio KBC „Zvezdara“, Parvajz u Srbiju je došao na poziv Ministarstva zdravlja, koje je početkom ove godine pokrenulo nacionalni program za obrazovanje iz laparoskopske kolorektalne hirurgije pod nazivom LAPSERB.

Hirurzi iz cele Srbije će uživo posmatrati izvođenje operacija putem video bima gde imaju mogućnost analize od strane stručnog auditorijuma, ali će biti i u direktnoj interakciji sa kolegama u sali.

„Ova poseta jednog od vodećih stručnjaka u svetu za laparoskopsku i robotsku hirurgiju je od izuzetnog značaja za edukaciju naših hirurga, a naša ustanova je jedna od šest edukacionih centara u zemlji čiji hirurzi već aktivno učestvuju u nacionalnom programu za edukaciju iz laparoskopske hirurgije“, rekao je Igor Krdžić, specijalista opšte hirurgije.

Na Klinici za hirurgiju KBC „Zvezdara“ do sada je urađeno više od 150 laparoskopskih kolorektalnih operacija.

Klinika za hirurgiju „Nikola Spasić“ KBC „Zvezdara“ je nedavno postala i nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Laparoskopske intervencije se izvode na laparoskopskom stubu najnovije 3D tehnologije.

Laparoskopska ili minimalno invazivna hirurgija je precizna i pouzdana operativna metoda sa širokom primenom u raznim oblastima hirurgije, i kao takva eliminiše dijagnostičke dileme i greške, štedi dragoceno vreme u lečenju i oporavku pacijenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се