Čarape koje vežbača „savetuju“ dok trči

Opremljene senzorima koji prate i analiziraju svaki kontakt sa podlogom, čarape „sensorija“ mogu biti odličan saveznik onima koji žele da poboljšaju svoju tehniku trčanja, ali i da prate koliko su prešli, kojom brzinom...

„Pametne" čarape „sensorija“ osmišljene su posebno za osobe koje trče i koje žele da prate svoj napredak iz kilometra u kilometar. 

Ove specijalne čarape opremljene su senzorima za pritisak koji su bežičnim putem u vezi sa aplikacijom instaliranom na mobilni telefon, prenosi portal Mešebl.

Korisnici na taj način mogu da prate brzinu trčanja, pređeni put i slično. Između ostalog, aplikacija omogućava audio i video-podršku uz pomoć koje korisnik može da unapredi svoju tehniku trčanja.

Aplikacija predstavlja neki vid virtuelnog fitnes trenera, opisuju svoj proizvod idejni tvorci i dodaju da je jedna od korisnijih strana „sensorija“ čarapa to što vežbač uz njih i aplikaciju može da izbegne povrede ili makar smanji verovatnoću da se one dese.

Čarape zajedno sa uređajem koji se stavlja oko skočnog zgloba koštaju 199 dolara.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 03. feb 2018, 20:31)
Stefan [neregistrovani]

Senzori

Uzmes ceo za flasu od 0.1e gurnes dva senzora u njega od 5e i prodas ga za 300. Sta ce ti senzor? Pa prosto da mozes da konektujes i vino koje pijes na telefon. Telefon ce meriti koliko si popio... posto inace nemas oci da vidis sam.

(subota, 03. feb 2018, 19:52)
Миле [neregistrovani]

Нема

Нема ова снајка везе са трчањем. Осим ако не умеју да јој кажу да престане да гази на пете док трчи џаба јој ове чарапе.