Na listi najopasnijih čak 12 bakterija

Svetska zdravstvena organizacija objavila je listu 12 najopasnijih bakterija za ljude, navodeći da lekari brzo gube opcije za lečenje infekcija koje one izazivaju.

На листи најопаснијих чак 12 бактерија На листи најопаснијих чак 12 бактерија

Na konferenciji za štampu Svetske zdravstvene organizacije u Londonu, navedeno je da lista ima za cilj da promoviše razvoj medicine u slučaju najopasnijih bakterija koje su otporne na lekove, uključujući salmonelu i zlatnu stafilokoku.

Stručnjak SZO Mari Pol Kijeni rekla je da hitno potrebni novi antibiotici neće biti razvijeni na vreme, ako to pitanje bude rešavalo samo tržište.

Najpotrebniji su novi lekovi za suzbijanje bakterija koje predstavljaju opasnost za bolnice, staračke domove i pacijente kojima je potreban kiseonik.

Organizacija je upozorila da su bakterije sa te liste sve češće otporne na lekove i mogu izazvati smrtonosne infekcije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи