Za duži život, jedite povrće i voće 10 puta dnevno

Najnovija studija pokazuje da bi ljudi koji budu jeli 10 porcija voća i povrća dnevno mogli da produže život, objavljeno je u Londonu.

Stručnjaci sa londonskog Koledža „Imperijal“ zaključili su da bi takvim navikama u ishrani moglo godišnje da se spreči 7,8 miliona slučajeva prevremene smrti, javio je Bi-Bi-Si.

Oni su, takođe, izdvojili specifične vrste voća i povrća koje smanjuju rizik od raka i srčanih problema.

U pitanju su porcije od 80 grama voća i povrća, što je količina jednaka manjoj banani.

Zaključci su izvedeni na osnovu ukrštanja podataka 95 odvojenih studija, koje su obuhvatile navike u ishrani dva miliona ljudi.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 23. feb 2017, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

РЕ: Патриот

Мислим да сте погрешно протумачили текст. Не тражи се да десет пута дневно поједете по једну порцију, него укупно десет. Ја то практикујем тако што сваки дан направим салату од црвеног и белог лука, шаргарепе, парадајза, ђумбира, а кад су паприке и тиквице јефтиније, и љих ставим. Зачињено са лимуном и маслиновим сирћетом. Од воћа у току дана обавезно поједем банану, киви, јабуку, а често и ананас или наранџу, или мандарину, или каки, или нар, наравно не све заједно. Ето то вам је тих десетак порција, и ништа ми не смета.

(četvrtak, 23. feb 2017, 11:56) - Патриот [neregistrovani]

Свашта овима падне на памет!

Ово је чиста научничка глупост, уперена против здравља а не за продужење живота. И желуцу треба времена да преради храну, али и да се одмори. Оваквим начином исхране би желудац радио без прекида и тиме без одмора. Ко се барем мало разуме у рад пробавних органа зна да пробавни органи користе разне ензиме у различитим фазама варења хране. Оваквим начином исхране би нека храна била у средњој или завршној фази варења, а следбеник оваквих научника дода нови "оброк" и желудац мора да прекине процес и почне из почетка, пошто је добио нову храну а она претходна се квари пошто се њен процес варења прекида. Овакав начин исхране се може мирне душе назвати, малтретирање желуца и целог организма, којим се постиже сигурна болест и зависност од Фармацеутске индустрије а без разлога и то сопственом кривицом. Није свако научник ко се тако назива, зато нека свако пази на себе, јер га нико други неће пазити. Два до три оброка дневно (како за кога, за млађе и болесне три за старије боље два ако могу да поднесу тај ритам) је најбоље за организам а тиме и за здравље.