Šolja od kafe se ne mora prati svaki dan

Ukoliko ste jedna od onih lenjih osoba koje posebno ne vole da peru šolju da bi u nju sipale sveže skuvanu kafu, stručnjaci kažu da je pranje šolje sunđerom zapravo manje higijensko rešenje od prostog ispiranja pod vodom.

Prema izveštaju koji je preneo Volstrit džornal, pranje šolje nakon svakog njenog korišćenja nije toliko higijensko rešenje, jer je dobro poznato da su kuhinjski sunđeri među stvarima na kojima se skuplja najveći broj bakterija.

Džefri Stark, stručnjak za infektivne bolesti, ističe da šolja koja se koristi ima u sebi mikroorganizama, ali da oni nisu glavna pretnja.

„Kada kultivišem ono što nađem u uobičajenoj šolji, naravno da ću naći bakterije i bacile. Ipak, zapamtite da je većina njih potekla od osobe koja koristi šolju“, objašnjava Stark.

Naravno, ovo pravilo važi za osobe koje ne dele šolju sa nekim.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи