уторак, 25.08.2009, 11:26 -> 16:53
Ostrigama i japanskom rakijom protiv raka
Razvoj raka mogao bi da se spreči, ukoliko se u jelovnik svrstaju ostrige i sake, japanska rakija od pirinča, zaključili japanski naučnici.
Konzumiranjem ostriga i japanske rakije od pirinča, sakea, možda se može sprečiti razvoj raka, zaključili su japanski naučnici sa univerziteta u Hirošimi.
Naučnici su otkrili da zasićena dikarbonska kiselina, koju sadrže školjke, ali i sake, pomaže u sprečavanju rasta kanceroznih ćelija.
Istraživanje, koje su sproveli profesor molekularne hemije i stručnjak za ishranu Norihisa Kato i njegove kolege, pokazalo je da dikarbonska kiselina na polovinu smanjuje rast ćelija raka želuca i debelog creva.
"Uzimanje dikarbonske kiseline u dnevnim obrocima moglo bi da spreči razvoj kancera kod ljudi", rekao je profesor Kato.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар