Ostrigama i japanskom rakijom protiv raka

Razvoj raka mogao bi da se spreči, ukoliko se u jelovnik svrstaju ostrige i sake, japanska rakija od pirinča, zaključili japanski naučnici.

Konzumiranjem ostriga i japanske rakije od pirinča, sakea, možda se može sprečiti razvoj raka, zaključili su japanski naučnici sa univerziteta u Hirošimi.

Naučnici su otkrili da zasićena dikarbonska kiselina, koju sadrže školjke, ali i sake, pomaže u sprečavanju rasta kanceroznih ćelija.

Istraživanje, koje su sproveli profesor molekularne hemije i stručnjak za ishranu Norihisa Kato i njegove kolege, pokazalo je da dikarbonska kiselina na polovinu smanjuje rast ćelija raka želuca i debelog creva.

"Uzimanje dikarbonske kiseline u dnevnim obrocima moglo bi da spreči razvoj kancera kod ljudi", rekao je profesor Kato.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво