Integrativna medicina – leči prirodnim metodama

Sve vas boli a niste za doktora? Možda je vreme da poboljšate kvalitet života. U Srbiji dostupni su različiti sveobuhvatni vidovi lečenja. Pored već poznate kineske i indijske medicine, homeopatije, akupunkture u Srbiji se već duže primenjuju i oring test, kiropraktika, NLP, ving vej metode.

Nekada alternativna medicina, danas integrativna medicina - ona koja leči prirodnim ili tradiconalnim metodama, a primenjuju se zajedno sa klasičnom medicinom. Kao u svetu tako su i kod nas rasprostranjene.

„Brzina širenja ideje nije tako brza koliko bismo mi želeli koji se bavimo time, međutim poslednjih godina stvaranjem zakonskih uslova u ovkiru zakonodavstva, da se lekari mogu legalno baviti ovim granama i metodama dozvoljava da širimo uticaj“, kaže potpredsednik Evropskog udruženja za integrativnu medicinu doktor Momir Dunjić.

Te metode ne mogu zameniti klasičnu medicinu ali su dobra podrška lečenju. Za njih se opredeljuju oni koji su spremni da se predano posvete sebi i uklone ono što im je smetnja, kažu stručnjaci.

Najnovija istraživanja pokazuju da mnoge bolesti nastaju, ali i nestaju, u našim glavama, kaže Vesna Danilovac, životni trener. Glavni uzrok vidi u nerazgrađenim negativnim emocijama, ali i opterećujućim situacijama kroz koje prolazimo.

„Medicina uglavnom deluje na posledicu, mi dobijamo terapiju lečeći simptom, međutim koučingom tražimo uzrok pomoću određenih testova, gde dobijemo tačno šta je uzrok i onda razgrađujemo taj uzrok i nestaju simptomi“, kaže dr Vesna Danilovac.

U korak s vremenom krenulo je i obrazovanje. Tako se na Farmaceutskim fakultetima u Beogradu i Novom Sadu izučva integrativna medicina.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара