Njujork, ikonice za preslana jela u jelovnicima

Njujorški restorani koji služe jela s mnogo soli od sada će morati da u jelovniku imaju ikonicu s crnim slanikom pored takvog ponuđenog jela, preneli su lokalni mediji u SAD dodajući da je to prva takva mera radi boljeg informisanja potrošača.

Њујорк, иконице за преслана јела у јеловницима Њујорк, иконице за преслана јела у јеловницима

Usvojena mera predviđa kazne za restorane u visini od 200 dolara za svako jelo koje nije obeleženo da je preslano.

Predstavnica njujorških sanitarnih vlasti Sonja Ejndžel izjavila je da će mera stupiti na snagu 1. marta 2016. godine, ali se restorani već sada pozivaju da obeleže slana jela.

Bivši njujorški gradonačelnik Majkl Blumberg, koji je žestoki protivnik brze hrane, uveo je 2006. godine zabranu trans masnih kiselina u jelima restorana brze hrane, jer one prodžavaju rok namirnicima i povećavaju nivo lošeg holesterola (LDL) u krvi.

Njujork je takođe prvi grad u SAD u kojem se u jelovnicima restorana navodi broj kalorija za svako jelo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво