Читај ми!

Beograđani obeležili Svetski dan hepatitisa

AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om je obeležio Svetski dan hepatitisa u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda (GNEZDO) i u saradnji sa Udruženjem za pomoć obolelim od hroničnih virusnih hepatitisa „Hronos“ i Centrom za podršku osobama koje žive sa hepatitisima "Hepatitis-Hilfe".

Београђани обележили Светски дан хепатитиса Београђани обележили Светски дан хепатитиса

Tradicionalna manifestacija je okupila predstavnike institucija, organizacija civilnog društva, aktiviste i građane koji su informisani o načinima uspešne prevencije virusnih hepatitisa, lečenju, nezi i pružanju podrške osobama koje žive sa hepatitisima ili sa HIV koinfekcijom, ali i stvaranju društvenog okruženja bez stigmatizacije i diskriminacije, dajući nadu novim generacijama uz podelu zdravstveno-vaspitnog i informativno-edukativnog materijala od strane volontera i aktivista sa ciljem promocije zdravih stilova života, prevencije hroničnih virusnih hepatitisa i informisanje o dostupnim uslugama.

Svetski dan hepatitisa je obeležen u okviru projekta „Mladi koji žive sa HIV-om udruženi za zastupanje svojih interesa doprinose unapređenju svog položaja“, koji sprovodi Centar za osnaživanje mladih osoba je žive sa HIV-om i AIDS-om „AS“, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво