Svakog jutra treba popiti 600 ml vode

Japanski naučnici tvrde da ujutro na prazan želudac treba popiti 600 mililitara vode, jer će ona pročistiti želudac, ali i smanjiti rizik razvoja niza bolesti.

Voda pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane, piše portal Magazin, prenosi Tanjug.

Naučnici preporučuju da, čim se probudimo i pre nego što operemo zube i umijemo se, treba popiti 600 mililitara vode.

Posle toga treba oprati zube, ali ne treba ništa jesti i piti 45 minuta, potom doručkovati i ništa piti niti jesti iduća dva sata.

U tom slučaju će voda pomoći oslobađanje toksina iz našeg tela što je prvo vidljivo na licu i telu, odnosno koži, koja će postati svežija i čistija.

Ako se pak ne unosi dovoljno vode u organizam, povećava se rizik za razne bolesti, poput raka dojke i materice, leukemije, dijabetesa, bubrežnih kamenaca, astme, zatvora, glavobolja i mnogih drugih.

Ako je previše popiti 600 ml vode odmah ujutro, treba početi s manjom količinom koju postupno treba povećavati.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво