Читај ми!

Nemci prvi primenili novi metod porođaja – majka sama izvlači bebu!

Erik Maksimilijan je na svet došao na nesvakidašnji način – mama Oksana Kajzer lično ga je, uz minimalnu pomoć lekara, izvukla rukama iz svog stomaka. To se zove „carski rez uz maminu pomoć“.

Немци први применили нови метод порођаја – мајка сама извлачи бебу! Немци први применили нови метод порођаја – мајка сама извлачи бебу!

Reč je o novoj metodi porođaja koja je prvi put Evropi izvedena u bolnici u nemačkom gradu Bad Oajnhauzenu, piše nemački Bild.

Mama Oksana (30) je nežno rukama uhvatila bebu, a zatim  je povukla pod budnim okom lekara koji je malim rezom otvorio njen stomak.

Nova metoda porođaja zove se „carski rez uz maminu pomoć“. Procedura u mnogim detaljima podseća na standardnu: majka prima lokalnu anesteziju, a u porođaj se uključuje u završnom trenutku kad je beba spremna da izađe iz stomaka.

Doktor Manfred Šmit izjavio je da je najveći problem ovog porođaja bilo da mama bude potpuno sigurna i da prilikom porođaja ne dođe do prenosa bacila u otvorenu ranu.

No, porođaj Oksane Kajzer je obavljen bez komplikacija.

„Za mene je ovo uobičajen porođaj, bila sam srećna u tom trenutku“, izjavila je iskusna mama.

Naime, Oksani Kajzer je ovo peti porođaj. Prvu bebu rodila je carskim rezom, a naredna tri porođaja bila su prirodnim putem.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво