Читај ми!

Depresivno 350 miliona ljudi

Podaci prikupljeni u Americi pokazuju da je depresija prisutna kod 10 odsto osoba starijih od 65 godina, 11 odsto osoba mlađih od 18 godina i kod 30 odsto studenata, tako da se procenjuje da u svetu od tog psihičkog poremećaja u svetu pati oko 350 miliona ljudi.

Inače, žene u proseku imaju 70 odsto veći rizik za depresiju, a u razdoblju od šest sedmica posle porođaja postporođajna depresija pogađa oko 14 odsto žena, piše Hafington post.

Godišnji troškovi zbog smanjene produktivnosti i zdravstvene nege povezane s depresijom se u Americi procenjuju na 80 milijardi dolara.

Takođe, stručnjaci ukazuju da oko 50 odsto osoba s teškom depresijom ne traži pomoć lekara, dok je osam miliona poseta lekaru godišnje prouzrokovano u prvom redu posledicama depresije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво