Читај ми!

Geni određuju koji alkohol nam je ukusniji

Rezultati istraživanja sprovedenih u SAD ukazuju na postojanje gena od kojih zavisi da li će se nekoj osobi svideti ukus alkoholnih pića.

Genetika, tvrde američki stručnjaci, može da objasni individualne varijacije u pogledu percepcije alkoholnih pića i sklonosti prema njima, prenosi Tanjug.

Kako piše stručni časopis Alcoholism: Clinical & Experimental Research, pri tome važnu ulogu imaju geni koji regulišu osećaj gorkog ukusa.

Naglašenija sposobnost osećaja gorkog ukusa je, na primer, u vezi sa manjom konzumacijom piva, objasnili su istraživači Univerziteta „Pensilvanija“.

Ranije studije ukazale su da je naglašeniji osećaj gorkog okusa u vezi s manjom sklonošću prema konzumaciji mnogih vrsta povrća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се