Читај ми!

„Zeleno blago“ budi ljubavni život

Moringa, ili „čudesno drvo", kod nas poznata i kao „zeleno blago" je hvaljena biljka koja daje dodatnu energiju i podiže imunitet, ali takođe može da bude i afrodizijak, jer se od davnina koristi da poboljša seksualni život i pomogne pri seksualnim disfunkcijama kod muškaraca.

Ukoliko želite da popravite svoje zdravlje ali i probudite seksualni život, pokušajte da popijete šoljicu čaja od moringe posle doručka.

Moringa, ili „čudesno drvo“, kod nas poznata i kao „zeleno blago“ je hvaljena biljka koja daje dodatnu energiju i podiže imunitet, ali takođe može da bude i afrodizijak.

Raste u Severnoj Africi i na planinama Himalaja kao i u severozapadnom delu Indije. Ova biljka se tamo tradicionalno koristi da poboljša seksualni život i pomogne pri seksualnim disfunkcijama kod muškaraca, piše Dejli mejl.

Nedavno istraživanje, objavljeno u Žurnalu farmacije i farmaceutskih nauka, otkrilo je da poboljšava seksualne aktivnosti kod pacova. Moringa sadrži hemijsku supstancu saponin, koja podiže libido i nivoe testosterona.

Moringa ima sedam puta više vitamina C od narandži, četiri puta više kalcijuma nego mleko, četiri puta više vitamina A od šargarepe, tri puta više kalijuma od banana i tri puta više gvožđa od spanaća. Ovu biljku moguće je konzumirati u obliku čaja, tablete, ulja ili praha a posebno je dobra kada se telo oporavlja posle vežbanja.

Nutricionista Denijel Herman, kaže da ova biljka ima mnogo zdravih činilaca koji su dobri za naš organizam.

„Moringa deluje protivupalno. Ukoliko ste istrčali maraton, ona će vam savršeno regulisati nivo šećera u krvi“, kaže Herman. Afrodizijački efekat možda leži u činjenici da ova biljka podstiče dotok krvi, koji je posebno značajan za muškarce.

Veruje se da su je koristili Grci, Rimljani i Egipćani i da je lečila 300 različitih medicinskih problema u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво