Читај ми!

Kavkasko magično mleko za dugovečnost

Ukusan i hranljiv mlečni napitak sa Kavkaza – kefir povoljno utiče na celokupno zdravlje organizma i pomaže u lečenju mnogih bolesti. Bogat je probioticima, zdravim kvascima, vitaminima, mineralima i drugim sastojcima, zbog čega ga zovu „magično mleko“.

Kefir gljiva je poreklom sa Kavkaza i vekovima se priprema kao zdrav „napitak za dugovečnost“. Njegovu tajnu stotinama godina čuvalo je lokalno stanovništvo.

Početkom 20. veka gljiva kefir je dospela i u ostale krajeve sveta, gde se od nje priprema gust, tečni mlečni napitak, kiselkastog i osvežavajućeg ukusa, koji nastaje simbiozom gljivica i korisnih bakterija.

Dosadašnja iskustva pokazuju da izuzetno povoljno utiče na celokupno zdravlje i da „kefir kao lek“ pomaže kod mnogih tegoba. Toliko je zdrav napitak da ga čak zovu i „magično mleko“.

Prepun je probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranljivih sastojaka. Lako ga konzumiraju oni ljudi koji imaju problema sa tolerancijom laktoze.

Kefir ima mogućnost da očisti naše telo i probavni trakt, eliminiše loše bakterije, poboljša imuni sistem, kontroliše dijabetes i netoleranciju na laktozu.

Vrlo je koristan onima koji žele da smršaju, poboljšaju zdravlje kože i kose i da se zaštite od raznih gljivičnih i virusnih infekcija.

Za probavu je mnogo bolji, jer sadrži zdrave probiotike, koji mogu da izbace loše bakterije iz creva i pomažu da se bolje prihvati i obradi hrana. Uz to, sadrži dijetalna vlakna i sprečava pojavu zatvora.

Oboleli od dijabetesa i oni koji ne podnose laktozu, trebalo bi da redovno konzumiraju kefir.

Kefir sadrži šećere, ali i bakterije koje „jedu“ laktozu.

Višak šećera se izbacuje iz organizma, pre nego uspe da izazove probleme sa šećerom u krvi.

Pun je vitamina C i dobrih minerala i zato je odličan za jačanje imuniteta. Bogat je i proteinima i jača metabolizam, ali i poboljšava zarastanje rana i utiče na brži oporavak.

Preporučuje se osobama koje imaju problema sa arteriosklerozom, ili koje su imale moždani ili srčani udar.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се