Читај ми!

„Mutantsko“ povrće raste u Fukušimi

Katastrofa koja je zadesila Japan nakon havarije u elektrani „Fukušima Daići“ ostavila je trajne posledice. Tako su se ovih dana, dve godine kasnije, pojavile fotografije mutiranih i deformisanih plodova različitog voća i povrća.

Izgleda da je kontaminacija zemlje oko japanske nuklearke u Fukušimi uspela da „pređe“ i na biljke. U delu oblasti u neposrednoj blizini havarisane elektrane počelo je da raste „mutantsko“ voće i povrće.

Na sajtu Imgur pojavile su se fotografije deformisanih i mutiranih plodova i cvetova paradajza, kupusa, krastavaca, breskvi, suncokreta i drugih biljaka.

Dok se na nekim fotografijama vidi paradajz koji je sav kvrgav sa različitim izraslinama, na drugim dva čoveka drže u rukama kupus.

Jedan je normalne veličine, gajen daleko od Fukušime, a drugi oko pet ili šest puta veći, za koji se tvrdi da je rastao iz kontaminirane zemlje.

Havarija u elektrani u Fukušimi 2011. godine dogodila se nakon naleta cunamija izazvanog zemljotresom jačine 8,9 stepeni Rihtera.

To je ujedno i najgora nuklearna katastrofa koja je zadesila čovečanstvo od tragedije u Černobilju 1986. godine.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи