Medvedev ugostio „Dip parpl“

Članovi legendarne engleske hard-rok grupe „Dip parpl“ posetili su predsednika Dmitrija Medvedeva u njegovoj rezidenciji. Bubnjar Ijen Pejs je tom prilikom Medvedevu poklonio svoje palice.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev ugostio je u podmoskovskoj rezidenciji legendarne engleske rokere „Dip parpl" (Deep Purple), javile su ruske novinske agencije.

Članovi grupe ostali su dosledni svom stilu i kod Medvedeva su se pojavili u farmerkama, majicama, košuljama, ali i sakoima, navodi Itar-Tas.

„Kada sam počinjao da slušam „Dip parpl", naravno, nisam mogao da pretpostavim da ću sa vama sedeti za istim stolom", rekao je ruski predsednik, dodajući da 33 godine sluša muziku benda koji će održati koncert u hali „Olimpijski" u glavnom gradu Rusije.

RIA Novosti navode da je Ilja Medvedev, sin „prvog bračnog para" Rusije, svirao na gitari zajedno sa muzičarima iz Velike Britanije.

Gilan se našalio, rekavši da je kao mali mislio da su policajci i predsednici jako stari ljudi, ali je dodao da se i to promenilo, dok se 45-godišnji šef ruske države prisetio da je bio na četiri koncerta i svaki put uživao.

Ruski predsednik je otkrio da je kao đak bio disk-džokej i na igrankama uvek puštao muziku „Dip parpla". „Bila je to neobična diskoteka, jer je puštan hard-rok. Nosio sam na proveru komitetu spisak muzičara koje ćemo puštati", prisetio se Medvedev.

On je britanskim rokerima preneo da u Rusiji imaju pravu četu najodanijih fanova, koji su ostali još od vremena gvozdene zavese.

Agencija Interfaks je navela da je bubnjar Ijen Pejs poklonio Medvedevu svoje palice. Pressekretar ruskog predsednika Natalija Timakova rekla je da ovoga puta Medvedev neće ići na koncert.

„Dip parpl" je održao više koncerata u Rusiji, a u februaru 2008. godine, na obeležavanju 15-godišnjice osnivanja „Gasproma", kada je Medvedev bio vicepremijer, u Kremlju se fotografisao sa muzičarima koji su učestvovali na jubilarnom koncertu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво