Udelite siromašnoj kraljici

Predstavnici britanske kraljice Elizabete Druge zatražili su deo državnog novca, namenjenog siromašnima, da bi platili račune za grejanje. Vlada odbila zahtev jer se ta sredstva koriste za pomoć javnim ustanovama kao što su škole i bolnice.

Britanska kraljica Elizabeta II pokušala je da iskoristi novac iz državnog fonda namenjenog siromašnima da bi platila račune za grejanje Bakingemske palate, piše Indipendent na naslovnoj strani.

List je na osnovu Zakona o dostupnosti informacija dobio dokument koji pokazuje da su kraljičini predstavnici zatražili od britanske vlade novčanu pomoć za troškove grejanja Bakingemske palate koji su poslednjih godina porasli, preneo je Bi-Bi-Si.

Međutim, vlada je odbila izdvajanje novca iz Fonda koji je namenjen za pomoć u grejanju porodica sa malim primanjima i javnim ustanovama kakve su škole i bolnice.

U odgovoru koji je prosleđen predstavnicima britanske kraljice navedeno je da bi došlo do negativnog publiciteta ukoliko bi se pare za grejanje dodelile Bakingemskoj palati umesto recimo, nekoj bolnici.

Britanski poreski obveznici već izdvajaju 38 miliona funti za kraljevsku porodicu, te Indipendent u propratnom tekstu prenosi pozive antimonarhističke grupe pod nazivom „Republika" za preispitivanjem finansija kraljice Elizabete i njene porodice.

Britanska kraljica inače spada među najbogatije ljude sveta, mada nije poznat tačan iznos, već se o tome već godinama nagađa.

Magazin „Forbs" je 2009. godine njeno bogatstvo procenio na 450 miliona dolara, ali je u zvaničnom izveštaju predstavnika Bakingemske palate 1993. godine navedeno da je i procena od 100 miliona funti „preterana".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи