Tviter kao prozor u istoriju

Misli i problemi trudne i usamljene Džeki Kenedi iz vremena presedničke kampanje njenog supruga, Džona F. Kenedija, biće pretočeni u blog koji će se objavljivati na društvenoj mreži Tviter.

Da je kojim slučajem Tviter postojao 1960. godine, vrlo je verovatno da bi Žaklina Kenedi iskoristila popularni sajt za društveno umrežavanje da bi komunicirala sa glasačima dok je trudna samovala kod kuće u Masačusetsu, a njen muž putovao zemljom u jeku predsedničke kampanje.

Da bi nekako popunila dane, ona je pisala novinsku kolumnu pod naslovom „Žena predsedničkog kandidata" (Campaign Wife), mešavinu političkih i životnih razmišljanja, koju je objavilo nekoliko američkih listova.

Pedeset godina kasnije, predsednička biblioteka „Džon F. Kenedi" odlučila je da u miniblog formatu objavljuje delove tog dnevnika u kojima čitaoci mogu da zavire u svakodnevni život supruge budućeg američkog predsednika i da dobiju po koji savet o odgoju dece i šopingu.

„Prvi put od kada smo Džek i ja u braku, nisam u prilici da ga pratim tokom kampanje", napisala je ona u prvoj od svojih kolumni, dodajući da je „užasno frustrirajuće sedeti u Hjanis Portu i čitati o tome šta on sve radi i nimalo ne sudelovati u tome".

Džeki Kenedi, koja je tada imala 31 godinu, rodila je svoje drugo dete, sina Džona 25. novembra 1960, 17 dana nakon pobede Džona Kenedija na izborima na kojima mu je protivkandidat bio Ričard Nikson.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво