Udala se Čelsi Klinton

Američka verzija kraljevskog venčanja - tako su mediji opisali udaju Čelsi Klinton za Marka Mezvinskog. Venčanje ćerke bivšeg predsednika i sadašnje državne sekretarke sa mladim bankarom održano je u Rajnbeku, živopisnom selu u blizini Njujorka.

Čelsi (30), ćerka jedinica bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i sadašnje državne sekretarke Hilari Klinton venčala se sa dugogodišnjim partnerom, investicionim bankarom Markom Mezvinskim (32), u pitoresknom selu u blizini Njujorka.

Sinoćnje venčanje, koje su mediji nazvali „kraljevskim", održano je na imanju Astor Korts u Rajnbeku na reci Hadson, javile su agencije.

„Danas smo sa velikim ponosom i uzbuđenjem prisustvovali predivnom venčanju Čelsi i Marka u prisustvu porodice i njihovih bliskih prijatelja. Bio je to savršen dan za proslavu početka njihovog zajedničkog života", poručili su Bil i Hilari Klinton u saopštenju.

Uoči venčanja pominjano je da će na svadbi biti između 400 i 500 gostiju, a u Rajnbeku su od poznatih ličnosti viđeni Medlin Olbrajt, američka državna sekretarka u Klintonovoj administraciji, zatim glumci Ted Denson i Meri Stinburdžen, kreatorka Vera Vang, koja je kreirala Čelsinu venčanicu, i filmski producent i milijarder Stiv Bing.

Interesantno je, međutim, da na venčanje nije došao sadašnji predsednik SAD Barak Obama.

„Hilari i Bil žele da ovaj dan pripada Čelsi i njenom budućem suprugu. Veliko je opterećenje da na venčanju bude i jedan predsednik, a kamoli dvojica", rekao je Obama gostujući u tv emisiji „Vju".

Vazdušni prostor iznad Rajnbeka bio je zatvoren 12 sati zbog venčanja, a novinarima, koji su preplavili ovo mesto, nije bilo dozvoljeno da se približe ulazu u Astor Korts, budući da je obezbeđenje bilo na nivou državnih poseta, navele su agencije.

Pošto su mladenci različitih veroispovesti, venčanje je bilo ekumensko, odnosno niko nije promenio veru.

Procenjuje se da je venčanje koštalo između tri i pet miliona dolara.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво