Zvezde pevaju za spas prašuma

Fondacija za spas tropskih šuma, koju su osnovali Sting i njegova supruga Trudi Stajler, organizuje dobrotvorni koncert 13. maja u Njujorku. Pored Stinga, na koncertu će nastupiti Elton Džon, Lejdi Gaga i Širli Besi.

Sting, Elton Džon, Lejdi Gaga i Širli Besi nastupiće zajedno 13. maja u Karnegi holu u Njujorku, na dobrotvornom koncertu čiji je prihod namenjen fondaciji za spas tropskih šuma, objavio je magazin „Bilbord".

Koncertom će biti obeležena i 21. godišnjica organizacije koju su osnovali Sting i njegova supruga Trudi Stajler, sa željom da pomognu da se zaštite i sačuvaju najugroženije tropske šume na svetu.

Trudi Stajler, koja je i producent ovog događaja, uspela je da nagovori Lejdi Gagu da na kratko prekine svoju evropsku turneju i nastupi na koncertu u Njujorku.

„To će biti dobitna kombinacija. Sting, Elton i Gaga će nastupiti zajedno, a potom će 'momci' nastupiti sa dejm Širli", objasnila je Stajlerova.

Elton Džon i Gaga već su nastupali zajedno, na dodeli nagrada Gremi, krajem januara.

Pevači, kao i dodatni gosti iznenađenja, prisustvovaće i aukciji i gala večeri posle koncerta.

Na prošlom koncertu, 2008. godine, učestovali su Bili Džoel, Džejms Tejlor, Sting, Brajan Vilson i Roberto Alanja.

Među izvođačima, od kad se koncerti održavaju, bili su Pati LaBel, Smoki Robinson, Lajl Lovet, Stivi Vonder, Brus Springstin, Pol Sajmon, Vitni Hjuston, Leni Kravic i Lučano Pavaroti.

Tokom proteklih godina, Stingova fondacija sakupila je više od 30 miliona dolara za spas tropskih šuma.

Sve je počelo kao inicijativa da se sačuva amazonska prašuma u Brazilu, ali je delovanje prošireno projektima u 23 zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво