Dodeljene nagrade „Olivije"

Britanske pozorišne nagrade „Olivije" dodeljene su u nedelju u Londonu. Nagradu za najbolju glumicu dobila je Rejčel Vajs za ulogu Blanš Diboa u komadu „Tramvaj zvani želja", a za najboljeg glumca Mark Rajlens, za ulogu Džonija „Rustera" Bajrona u ruralnoj drami „Jerusalim".

Rejčel Vajs proglašena je za najbolju glumicu na svečanoj dodeli britanskih pozorišnih nagrada „Olivije" održanoj u nedelju uveče u Londonu.

Britanska glumica nagrađena je za ulogu Blanš Diboa u komadu „Tramvaj zvani želja" Tenesija Vilijamsa. Rut Vilson, koja u istom komadu igra Stelu , dobila je nagradu za epizodnu ulogu.

Rok mjuzikl „Buđenje proleća" dobio je četiri nagrade, uključujući priznanje za najbolji novi mjuzikl.

Mark Rajlens (publici van Britanije poznat po ulozi u filmu „Intimnost") proglašen je za najboljeg glumca, za ulogu Džonija „Rustera" Bajrona u ruralnoj drami „Jerusalim". U konkurenciji za to priznanje je, pored ostalih, bio Džud Lo za ulogu Hamleta.

Priča o Martinu Luteru Kingu "The Mountaintop" 28-godišnje Amerikanke Katori Hol proglašena je za najbolji dramski komad.

Katori Hol je tek treća žena i prva crnkinja koja je pobedila u kategoriji najbolji novi komad u 34-godišnjoj istoriji dodele nagrada „Olivije".

Rupert Guld dobio je nagradu za režiju komada „Enron". Priznanje za najbolju mušku epizodnu ulogu pripalo je Ediju Redmejnu , za komad "Red".

Za najbolju komediju proglašena je "The Priory" Majkla Vina, a za najbolji rimejk „Mačka na usijanom limenom krovu", sa Džejmsom Erlom Džonsom i Filisijom Rašad u glavnim ulogama.

Megi Smit dobila je specijalnu nagradu za izuzetan doprinos pozorištu.

Nagrade „Olivije", nazvane po legendarnom britanskom glumcu Lorensu Olivijeu, dodeljuje udruženje londonskih pozorišta predstavama koje se izvode na Vest endu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи