Preminuo Kori Hejm

Tinejdžerski idol osamdesetih godina, glumac Kori Hejm, preminuo u Los Anđelesu. Posle velike popularnosti koju je stekao kao mladić, Hejmova karijera propala je zbog dugogodišnje zavisnosti od droga.

Kanadski glumac Kori Hejm, koji je posle vrtoglavog uspeha osamdesetih postao jedna od najvećih tinejdžerskih zvezda, a kasnije se mučio sa zavisnošću od droga, preminuo je u Los Anđelesu u 39. godini.

Predstavnici policije potvrdili su agencijama da je u sredu konstatovana smrt nekadašnjeg idola mladih.

Ed Vinter, mrtvozornik okruga Los Anđeles, saopštio je da je Hejmova majka zvala hitnu pomoć jer se glumac osećao slabo kada se probudio i da je pao na pod.

Druge pojedinosti vezane za smrt nisu saopštene i policija još istražuje okolnosti, iako se sumnja da je glumac preminuo zbog prekomerne doze narkotika.

Kori Hejm započeo je karijeru kao tinejdžer ulogama u komediji o odrastanju „Lukas" (iz 1986. godine, u kojem glume i Čarli Šin i Vinona Rajder) i filmu „Vozačka dozvola" o mladiću koji sanja da vozi porodični „kadilak".

Takođe, bio je i zvezda trilera o vampirima „Izgubljeni dečaci" Džoela Šumahera, u kojem je glumio sa Kiferom Saterlendom i glumcem sa kojim će postati najbolji prijatelj, Korijem Feldmanom (najpoznatijem po ulozi u filmu „Gunisi").

Dva prijatelja istog imena postali su poznati kao „dva Korija" i sarađivali su zajedno u više filmova, uključujući i "Dream a Little Dream" iz 1989. godine.

Druga strana medalje ogromne popularnosti bila je zavisnost od pilula za smirenje i kokaina, što je sve više ugrožavalo njegovu karijeru i zdravlje.

Poslednjih godina Hejm je više puta bio na rehabilitaciji, što je sve prouzrokovalo da se nekadašnji idol mladih izuzetno ugoji, pa je čak pričao da mu je muzički kanal VH1 nudio učešće u emisiji o mršavljenju "Celebrity Fit Club".

U javnim nastupima, Hejm je iskreno govorio o svojim čestim pokušajima da prevaziđe probleme sa zavisnošću, pa je tako u intervjuu za Ej-Bi-Si Njuz zaključio da su mu nezdrave navike uništile karijeru u tolikoj meri da „uopšte nije bio mogao da funkcioniše".

Posle dugog perioda otuđenja, Hejm i Feldman opet su se udružili 2007. godine za rijaliti šou „Dva Korija", kada je Hejm tri meseca živeo sa Feldmanom i njegovom suprugom.

Ipak, posle tri meseca, Feldman je rekao da ne može više da radi sa Hejmom sve dok „ne potraži i dobije potrebnu pomoć".

Kori Hejm rođen je 23. decembra 1971. godine u Torontu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво