Читај ми!

Alek Boldvin je zvanično optužen za ubistvo iz nehata

Poznati holivudski glumac Alek Boldvin je u oktobru 2021. godine na snimanju filma „Rđa“ slučajno ubio svoju koleginicu i snimateljku Halinu Hačins, na setu filma u Novom Meksiku.

Snimateljka Halina Hačins umrla je ubrzo nakon što je ranjena na ranču na periferiji Santa Fea u Novom Meksiku. Prema scenariju, Boldvin je uperio pištolj u Hačinsovu, a pištolj je opalio metak koji je bio smrtonposan za Halinu.

Pre par dana se naslućivalo da će tužilac da optuži Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata  zbog fatalnog incidenta na snimanju filma u Nju Meksiku. 

Kako pišu strani mediji, protiv glumca je podignuta optužnica za ubistvo iz nehata. Optužnica će biti podignuta i protiv supetvizorke filma Hane Gutjerez Rid.

Hana je bila zadužena za rekvizite na snimanju, a svedoci su naveli kako je na probi scene rečeno da je u pitanju „hladan pištolj", što je izraz koji se na snimanju filmova koristi za bezbedno oružje, odnosno ono koje nije smrtonosno.

Ubistvo iz nehata može uključivati ubistvo koje se dogodi dok optuženi radi nešto zakonito, ali opasno i postupa nemarno ili neoprezno. 

Tužioci su takođe rekli da će objaviti uslove potpisanog sporazuma o priznanju krivice sa pomoćnikom režisera Dejvidom Holsom, koji je nadgledao bezbednost na setu. Učesnici na setu dali su oprečne priče o tome ko je dao pištolj Boldvinu.

Heder Bruer, portparol kancelarije okružnog tužioca, rekla je u saopštenju u ponedeljak da su tužioci „potpuno fokusirani na obezbeđivanje pravde za Halinu Hačins" i da „dokazi i činjenice govore same za sebe".

Boldvin, koji je i koproducent filma Rđa, opisao je ubistvo kao tragičnu nesreću. Šezdesetčetvorogodišnji glumac rekao je da mu je rečeno da je pištolj bezbedan i da je pokušao da skine ljagu sa svog imena tužeći ljude koji su bili uključeni u rukovanje i snabdevanje napunjenim revolverom kalibra 45.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво