Nagrade za Džuda Loa i Rejčel Vajs

Britanska pozorišna publika, glasanjem putem sajta Whatsonstage.com, proglasila je Džuda Loa i Rejčel Vajs najboljim glumcima protekle godine. Lo je nagrađen za ulogu u „Hamletu", a Vajsova za „Tramvaj zvani želja".

Džud Lo i Rejčel Vajs dobitnici su nagrade na najbolje glumce na Vest endu koju dodeljuju ljubitelji pozorišta.

Lo je nagradu sajta Whatsonstage.com ("what's on stage" je u slobodnom prevodu „šta se dešava na sceni") dobio za ulogu u „Hamletu", a Rajčel Vajs je nagrađena za ulogu Blanš Duboa u komadu „Tramvaj zvani želja".

Nova postavka komada „Čekajući Godoa", sa Ijanom Mekelenom i Patrikom Stjuartom, proglašena je za pozorišni događaj godine.

Rouan Atkinson dobio je nagradu za najboljeg glumca u mjuziklu, za komad „Oliver!", koji je proglašen i za najbolji rimejk mjuzikla. Priznanje za najbolju glumicu u mjuziklu dodeljeno je Patini Miler, za ulogu raspevane časne sestre u komadu "Sister Act!".

Komad „Jerusalim" Džeza Batervorta dobio je nagradu za najbolji dramski komad, dok je „Tramvaj zvani želja" proglašen za najbolji rimejk dramskog komada.

Nagrade sajta Whatsonstage.com dodeljuju se deseti put, a za dobitnike je putem interneta glasalo 46.000 ljudi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво