Vini Mandela nezadovoljna filmskom biografijom

Bivša supruga prvog crnog predsednika Južnoafričke Republike protestuje što je autori filma o njenom životu nisu konsultovali prilikom snimanja i najavljuje tužbu.

Vini Madikizela-Mandela žali što nije konsultovana za film o njenom životu u kojem je glumi američka glumica Dženifer Hadson, a takođe planira da tuži producente, prenela je južnoafrička štampa.

Bivša supruga prvog crnog predsednika Južnoafričke Republike Nelsona Mandele navela je da je „veoma zabrinuta" zbog filma, navodi se u pismu njenog advokata upućenog kompaniji „Ajronvud films".

„Nikada nisu stupili u kontakt sa njom da bi dobili njen pristanak", dodaje se u pismu čije delove objavljuje dnevnik „Star".

„Teško je razumeti kako neka produkcija može da bude korektna, ili da opiše kompletan život osobe, ako nosi ime pojedinca koji nikada nije konsultovan", piše još u pismu advokata.

Film „Vini" je priča o kontroverznom životu Vini Madikizele-Mandele, heroine borbe protiv aparthejda, koja je neumorno vodila kampanju za oslobađanje supruga Nelsona iz zatvora.

Ipak, njena reputacija kasnije je ukaljana serijom skandala i povezanošću sa otmicom i ubistvom mladog aktiviste, kao i osudom zbog prevare iz 2003. godine.

Vini i Nelson Mandela su se rastali 1992. godine, tri godine posle njegovog puštanja iz zatvora.

Uprkos svemu, u jednom delu javnosti Vini Mandela još uvek uživa ugled (nazivaju ju je i „majkom nacije"), a vladajuća stranka u Južnoafričkoj Republici, Afrički nacionalni kongres, ju je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima postavila na peto mesto na partijskoj listi.

Dženifer Hadson, koja u filmu „Vini" igra naslovnu ulogu, postala je poznata učešćem u emisiji „Američki idol", a za svoju debitantsku ulogu u filmu „Devojke iz snova" dobila je Oskara za najbolju epizodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво