Izjave Donalda Trampa i Grete Tunberg dominirale forumom u Davosu

Neposredno pre nego što je napustio padine Davosa, američki predsednik Donald Tramp rekao je da bi voleo da čuje Gretu Tunberg kako govori na Svetskom ekonomskom forumu.

Izjave 17-godišnje tinejdžerke i 73-godišnjeg predsednika dominirale su, inače, tokom dvodnevnog foruma, preneo je Rojters.

Tramp je izjavio da ga je Greta Tunberg pobedila u trci za naslovnu stranu Tajma, aludirajući na izbor za ličnost godine tog magazina.

Predsednik SAD govorio je o klimatskim promenama u utorak, dok je Tunbergova sedela u publici, da bi sat kasnije ponovila ono što je rekla prošle godine: „Naša kuća još gori. Vaša neaktivnost podstiče plamen“.

Pre nego što je otišao iz Davosa, Tramp je priznao novinarima da je želeo da čuje Gretin govor.

Američki predsednik rekao je da Tunbergova treba da usmeri pažnju sa SAD na druge države gde je zagađenje mnogo veće.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво