Hari je tužan i nije želeo ovakav kraj

Vojvoda od Saseksa, princ Hari, izgubio je zvanje „njegovo kraljevsko visočanstvo“ nakon objave da on i supruga žele da napuste kraljevske dužnosti. Izgleda da mladi princ ipak nije zadovoljan razvojem situacije i novim dogovorom sa kraljicom, njegovom bakom Elizabetom.

Bakingemska palata objavila je u subotu da će Hari i Megan izgubiti titule „njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo“ i više neće imati pravo da koriste novac iz fondova koje puni narod, poreski obveznici.

Par, takođe, više neće formalno predstavljati kraljicu i Kraljevstvo. 

O novoj odluci kraljice Elizabete, vojvoda od Saseksa govorio je na jednom humanitarnom događaju, i prema pisanju Rojtersa, bio je veoma uznemiren. 

Princ Hari je rekao da nije baš želeo ovakav rasplet situacije, nakon što su on i supruga Megan Markl objavili da žele da se povuku iz svih kraljevskih dužnosti.

„Nadali smo se da ćemo nastaviti da služimo kraljici, Komonveltu i mojim vojnim asocijacijama bez javnog finansiranja. Tužno je što to nije moguće“, rekao je princ Hari, inače šesti po redu za tron.

Kako kaže, dogovor je prihvatio znajući da to ne menja ono što on jeste u biti i kome je posvećen.

„Nadam se da će vam to pomoći da shvatite da sam se povukao iz svega što znam do sad i zakoračio u nešto za šta se nadam da će biti mirniji život“, rekao je princ Hari.

Vojvoda od Saseksa je više puta ulazio u sukob sa medijima, optužujući ih da su direktno odgovorni za smrt njegove majke, princeze Dajane 1997. godine.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи