Hari i Megan ostaju i bez titule i bez para

Princ Hari i Megan Markl gube titulu "njihovo visočanstvo" i novac iz javnih fondova za svoje dužnosti, saopštila je Bakingemska palata. Par više neće formalno predstavljati Kraljicu, koja poručuje da "podržava njihovu želju za samostalnim životom".

Hari i Megan će izgubiti titule "Njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo" i više neće imati pravo da koriste novac iz fondova koje puni narod, poreski obveznici, navodi se u saopštenju kojim se nazire kraj Megzit sage i smirivanje bure koju je par izazvao objavom da želi da se povuče iz svih kraljevskih dužnosti.

Prema novom sporazumu, oni će nastaviti da nose titulu "Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa", a Hariju i dalje ostaje titula "princa".

Hari i Megan su poručili da će vratiti 2,4 miliona funti, koliko su uložili u renoviranje kuće u Berkširu, koja ostaje njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Par više neće formalno predstavljati kraljicu i Kraljevstvo.

Bakingemska palata objavila je da će primena novih pravila početi od proleća ove godine. 

Kraljica podržava Harija i Megan 

U saopštenju iz Bakingemske palate navodi se da će "Arči, Hari i Megan uvek biti voljeni članovi porodice".

"Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im zahvalim na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, Komonveltu i šire, a posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice", ističe se u saopštenju.

Kraljica poručuje da se cela porodica nada da će današlji sporazum omogućiti paru da započnu da grade "srećan i miran novi život".

Njihovo novo prebivalište biće, kako je najavljeno, u Severnoj Americi. 

Za sada ostaje nepoznato kako će biti regulisano pitanje imigracije.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво